Cezanne Yıkananlar

Cezanne Yıkananlar

Cezanne Yıkananlar

Cezanne Yıkananlar tablosu ilgi çekici ve oldukça başarılı tablolardan bir tanesi olmasıyla dikkatleri çekmeyi başarır. Özellikle de Elspresyonizm akımının bir temsilcisi olan Cezanne bu anlayışını hemen hemen bütün eserlerine yansıtmıştır. Portre ve manzara resimleri yaparak kusursuz eserler ortaya koyan Cezanne, bu yönüyle sanat eserleri yaratmada oldukça başarılıdır. Üstelik her eserinde farklı bir etki ortaya çıkarıyor olması sayesinde Cezanne’nin eserleri oldukça başarılıdır.

 

Yıkananlar Tablosu Kimin?

Yıkananlar adlı eser 1898 yılında Cezanne adlı ressam tarafından tasarlanmıştır. Cezanne 1839 – 1906 yılları arasında yaşamını sürdürmüş Fransız asıllı bir sanatçıdır. Resim sanatına ilgisi ve eserlerinde genellikle manzaralara yer vermesi sayesinde ön plana çıkmıştır. Ekspresyonizm etkisinde kalan bir sanatçı olan Cezanne eserlerinin hepsinde bu anlayışı yansıtmıştır.

Sanat konusunda oldukça başarılı bir isim olması Cezanne’nin resim alanında yaptığı çalışmalarla adından söz ettirmesini sağlamıştır. En ünlü eserlerinden bir tanesi olan Yıkananlar da farklı zamanlarda benzer konuda işlediği bir eserdir.  Academie Suisse’de aldığı sanat eğitimi ve başarı dolu çalışmalarıyla 21. yüzyılda dahi adı bilinen bir sanatçı olmayı başarır. Sanatçının bu eseri çıplaklığı ön plana çıkarsa da sanatçının özgür ruhunu da fazlasıyla yansıtmayı başarıyor.

Yıkananlar Tablosu Ne Zaman Yapıldı?

Yıkananlar tablosu 19. yüzyılın son dönemlerinde 1898 yılında ortaya çıkmıştır. Özellikle de dönemin sanat anlayışını yansıtması açısından oldukça ilgi çekici olan bu eserin Ekspresyonizm akımı etkisinde olduğunu sanat severlerin hemen hepsi bir çırpıda anlayabilir. Siz de harika renklerle ortaya çıkmış bu kusursuz kompozisyondan yararlanmak adına mutlaka evinizde ya da iş yerinizde bu enfes esere yer vermelisiniz.

Yıkananlar Tablosu Analizi

Yıkananlar Tablosu analizi yaparken sadece sanatçının bakış açısını değil aynı zamanda dönemin kültür ve sanat anlayışını ele almak gerekir. Özellikle çıplaklığa yapılan burgu bu anlamda ön plana çıkarken kaliteli ve başarılı çalışmaların hemen hepsinde bu vurgu vardır. Siz de kusursuz bir eserden faydalanmak istiyorsanız mutlaka bu eseri evinizin baş köşesine yerleştirmelisiniz. Kaliteli ve kusursuz bir eser için alışverişinize hemen başlamayı tercih etmelisiniz.

Tags : Cezanne Yıkananlar

WhatsApp
//