Elif Hat Yazısı

Hat yazılı tablolar ve dini tablolar, farklı yaşam alanlarında sıkça görebileceğiniz dekorasyon ögeleridir. Hat sanatı ile Elif yazısı da bu tür tablolarda sıklıkla karşımıza çıkar. Peki ama neden? Yani Elif yazısı ne anlama gelir, neyi simgeler? Bu yazımızda Elif yazılı hat tablolar almadan önce Elif hat yazısı, Elif harfi yazısı gibi internet aramaları yaparak Elif harfinin anlamını öğrenmek isteyenler için önemli bilgiler vereceğiz. Eğer siz de Elif yazısı hakkında bilgi sahibi olmak istiyor ve Elif yazılı hat tablolar edinmek istiyorsanız yazımızı okumaya devam edin! 0537 777 73 04 Elit Ticaret Elit Toptan

 

Elif harfi yazısı


Elif harfi anlamı her zaman dikkat çeken bir konu olmuştur. Bu harf göz kamaştıran güzelliğinin yanı sıra özellikleri nedeniyle de ilgi çekmektedir. Öyle ki Elif harfi aksesuarlarda (kolye, yüzük vb.) sıkça kullanılmakta ve insanlar tarafından tercih edilmektedir.

 

 

Bilindiği üzere kutsal kitabımız olan Kur’an-ı Kerim "Elif" harfiyle başlamaktadır. Elif harfi daima tek ve dik bir şekilde yazılır. Rakam olarak yazılsa bile değişime uğramaz. Tasavvuf sanatında "Elif" harfi, kâinatın anahtarını teslim eder. Ayrıca alfabenin ilk harfi olduğu için de diğer harflerin sebebi olarak değerlendirilir.


Elif harfinin diğer harflerin aksine noktası yoktur. Kendisinden sonra gelen hiçbir harf ile birleşmez, bu özelliği ile "Vahdet"i (birlik, teklik) temsil ettiği yorumu yapılabilir. Alfabenin ilk harfi olması sebebiyle tüm harflerin evvelidir. Tıpkı Allah (C.C.)'nin bütün varlıkların evveli olması gibi.

 

Hat sanatı ile Elif yazısı


Görüldüğü gibi Elif harfi anlam ve görsellik açısından oldukça özeldir. Bu yüzden Elif harfi yazısı dini tablolarda, aksesuarlarda sıkça kullanılır ve insanlar tarafından tercih edilir.

 

 

Elif, evvel ile ahiri birleştiren semboldür. Bu doğrultuda Elif'i yani Allah'ı bilmek, her şeyi bilmek demektir. Elif "bir" olduğu için her şeyin kaynağıdır, bu bakımdan tasavvufta Allah isminin yerine "Elif" harfi kullanılmıştır. İlahi aşkla şiirler yazan Mevlâna da şiirlerinde elif harfini sık sık işlemiştir. O Elif'i aşka benzetir ve Elif harfi yazısının gizli anlamlar içerdiğini söyler:

 

“Aşk da tıpkı Elif gibidir, isminde gizlidir. O olmadan da besmele sesi gelmez. O her şeyin başıdır.”
 

Dini tablolar: Elif yazılı hat tablolar

 

 

Hat sanatı ile Elif yazısı, Elif harfinin taşıdığı bu güzel anlamları görsel olarak zenginleştirerek başlı başına bir sanata dönüştürür. Elif hat yazısı, Allah'ın birliğini hatırlamamızı sağlar. Elif yazılı hat tabloları, ev, iş yeri gibi yaşam alanlarımızda kullanarak sadece şık dekorasyon ögeleri edinmiş olmayız; aynı zamanda Elif harfi yazısının sembolize ettiği bu güzel anlamları da hissetmiş, hatırlamış oluruz. 

 

En güzel Elif yazılı hat tablolar için 0537 777 73 04 Elit Ticaret Elit Toptan'a bekleriz! 

 

 

Bugün Elif hat yazısı ve Elif yazılı hat tablolar hakkında bilgiler paylaştık. Eğer siz de hat sanatı eserleri evinizde, iş yerinizde dekoratif amaçlı kullanmak istiyorsanız en güzel hat tablo modelleri için sitemizi ziyaret edin:0537 777 73 04 Elit Ticaret Elit Toptan 

WhatsApp
//