Güzel Hat Yazıları

Geçmişten bugüne hat yazıları / hat yazılı tablolar ev, ofis gibi iç mekanlarımızı süsleyen ve manaları ile yaşam alanlarımıza anlam katan dekorasyon ögeleri olarak karşımıza çıkmaktadır. Peki hat sanatı nedir?

 

Hat sanatı, Osmanlı'dan günümüze ulaşmış ve usta çırak ilişkisiyle Arap harfleri çerçevesinde gelişmiş bir güzel yazı yazma sanatıdır. Bu sanat türünün 6. yy ile 10. yy arasında ortaya çıktığı bilinmektedir. Hat sanatını icra eden kişi ise "hattat" unvanıyla anılmaktadır.
 

Osmanlı hat sanatı örnekleri, bu sanatı anlamak için oldukça önemlidir. Çünkü en güzel hat yazıları Osmanlı döneminde yaşamış ünlü hattatların kaleminden çıkmıştır. Hat sanatı, belirli kurallar çerçevesinde ilerlemekten ziyade hattatın kendi yönlendirmesiyle yapılır. Matbaanın icadından önce elle yazılan kitaplar aracılığıyla gelişmiş ve yaygınlaşmıştır. Hat sanatının modern tanımı kaligrafidir; hat, işaretlere anlamlı, ahenkli bir şekilde biçim verilmesi sanatıdır.
 

Hattatlar güzellikleri, düşünceleri, duyguları kalem ve kağıt yardımıyla resmederler. Bunun için öncelikle yazılacak söz, harf seçilir; sonra yazının gelişimi hattatın yaratıcılığına bağlıdır. Sanatçı kelimeyi kağıda yerleştirdikten sonra hissiyatına göre resmeder. En güzel hat eserleri bu şekilde ortaya çıkmaktadır.

 

Hat sanatı, sanatçıya bağlıdır. Hat yazısı tablolar, hattatın hayal gücü ve yaratıcılığı ile ortaya çıkar. Bu yüzden herkes bu sanatı icra edemeyebilir. Hat sanatı, ustalık ve yetenek gerektiren bir sanat türüdür.
 

En güzel hat eserleri

 

Görüldüğü üzere hat yazılarının icra edilmesi, sabır ve özveri gerektirmektedir. Bu özel sanat türü, yüzyıllar boyunca usta çırak ilişkisine dayalı bir şekilde gelişmiştir. Gerek icra ediliş stili gerekse içeriği nedeniyle baştan sona anlam taşımaktadır. Hat eserleri, kalve güzellik verir, göze hitap eder ve derin anlamlar taşır.

 

 

Hat sanatında farklı yazı çeşitleri bulunmaktadır. Temel olarak altı çeşit yazı türü vardır. Bunlar Aklam-i Sitte adı altında anılır. Bunlar arasında sülüs, nesih, muhakkak, reyhani, tevki, rik'a bulunur. Günümüzde de farklı yazı türleri ile kaleme alınmış anlamlı ve şık hat yazısı tablolara rastlamak mümkündür. Siz de bu tür tablolar ile yaşam alanlarınıza mana katabilirsiniz.

 

En güzel hat eserleri 0537 777 73 04 Elit Ticaret Elit Toptan

 

 

Eğer sizin de hat yazıları ilginizi çekiyorsa ve yaşam alanlarınızda hat yazısı tablolara yer vermek istiyorsanız en güzel hat eserlerini 0537 777 73 04 Elit Ticaret Elit Toptan bulabilirsiniz. Hat yazıları besmele, isme özel hat yazılı tablo, kufi hat tablo, kanvas tablo ve daha fazlası için bizi tercih edebilirsiniz. 

 

Online alışverişe devam etmek için buraya tıklayabilir: 0537 777 73 04 Elit Ticaret Elit Toptan numaralı telefondan bize ulaşabilir veya iletişim sayfamızdan bize yazabilirsiniz

 

WhatsApp
//