Salvador Dali Belleğin Azmi Tablosu

Salvador Dali Belleğin Azmi Tablosu

Salvador Dali Belleğin Azmi Tablosu

Belleğin Azmi ya da Eriyen Saatler tablosu, adını duyduğunuzda belki gözünüzde bir şey canlandırmayan ama gördüğünüzde size ah o harika tablo dedirten seçenektir. Sürrealizm etkisi ile gerçek üstü bir tasarım ortaya çıkarmayı başaran bu tabloda Freudçu bir anlayışı da gözlemlemek mümkündür. Bir bez parçasına benzetilen saatlerin eriyip gittiğini yansıtan bu eserde farklı bir kasvet havası vardır.

Karanlık ve aydınlığın bir arada sunulduğu eserlerden bir tanesi olan bu eseri siz de yaşam alanınızda tercih edebilirsiniz. Renk kullanımı ve anlamı fazlasıyla yansıtması bu eserin gerçek anlamda bir şaheser olmasına kapı aralar. Cep saatlerinin harika bir şekilde resmedilmesi bu tablonun sizin ilgisini çekecek yanlarından bir tanesi olur.

 

Belleğin Azmi Tablosu Kimin

Belleğin Azmi tablosu resim sanatının en önemli eserlerinden bir tanesi olarak kabul edilmektedir. Gerçeküstücülük anlayışının en ilgi çekici özelliklerini yansıtan bu eser İspanyol Ressam Salvador Dali tarafından tuvale aktarılmıştır. İspanyol yazarın en başarılı eserlerinden bir tanesi olan bu eserin 24 cm x 33 cm ölçülerinde hazırlandığından söz etmek gerekir.

Belleğin Azmi tablosu bu yönüyle başarılı olsa da eserin en ilgi çekici özelliklerinden bir tanesi de 14 yılda tamamlanabilmiş olmasıdır. Bu nedenle de eserin yapılış tarihi genellikle eserin bitiş tarihi olarak değerlendirilmektedir.

Belleğin Azmi Tablosu Anlamı

Gerçeküstücülük anlayışının fazlasıyla hissettirilmesi ile dikkatleri çeken bu eserin yumuşaklık ve sertlik anlayışlarını yansıttığını da ifade edebiliriz. Bu kapsamda eserin dönemin özelliklerini yansıtma noktasında da ilgi çekici olduğundan söz etmek gerekir. Salvador Dali’nin ilginç yaşam öyküsü üzerine kurulmuş oldukça başarılı bir eser olan Belleğin Azmi’ni mutlaka incelemeli ve kaliteyi hissetmelisiniz.

Belleğin Azmi Tablosu Ne Zaman Yapıldı?

Belleğin Azmi tablosu daha önce de vurguladığımız üzere 14 yılda tamamlandı. 1931 yılında tamamlanan bu yağlı boya tablosunun ilgi çekiciliği neredeyse 1 asırdır kendini hissettiriyor. Günümüzde New York’ta bulunan Çağdaş Sanat Müzesi’nde sergilenen bu eserin replikalarını satın alabilirsiniz. Üstelik farklı ebatlardaki replikaların oldukça başarılı olduğunu da ifade etmek gerekir.

Tags : Salvador Dali Belleğin Azmi

WhatsApp
//