Türk Vakıf Hat Sanatları Müzesi Gezi Rehberi

İstanbul'un mutlaka görülmesi gereken müzeleri arasında yer alan Türk Vakıf Hat Sanatları Müzesi ile ilgili merak edilenleri bu yazımızda bilirsiniz. İşte Türk Vakıf Hat Sanatları Müzesi tarihi nedir, neler var, nerede, nasıl gidilir, giriş ücreti ne kadardır, hangi günler açık vb. sorularınıza yanıt bulabileceğiniz Türk Vakıf Hat Sanatları Müzesi gezi rehberi! 

 

Türk Vakıf Hat Sanatları Müzesi tarihi

 


Türk Vakıf Hat Sanatları Müzesi, II. Beyazıt Külliyesine ait olan Beyazıt Medresesi içinde yer alır. Daha önce giriş kapısının sağında havuz bulunduğu için halk arasında "Havuzlu Medrese" olarak da bilinmektedir. Müzenin bulunduğu medrese Padişah II. Beyazıt tarafından yaptırılmıştır ve inşası 1506-1508 yıllarında tamamlanmıştır. Klasik medrese planındaki II. Beyazıt Medresesi, merkezi bir dershanenin üç tarafında, 19 odadan oluşmaktadır. Bina tamamen kesme taştan yapılsa da dershane bir sıra taş ve bir sıra tuğladan yapılmıştır. 

 

 

Beyazıt Medresesi, bugüne dek birçok onarım görmüştür. Medreseler kapatıldıktan sonra bu yapının evrak tevzi yeri, fakirler için yerleşme yeri, yurt ve Belediye Müzesi ve Umumi Kütüphane olarak kullanıldığı bilinmektedir. 1943'den sonra Belediye İnkılap Müzesi'nin taşınmasıyla birlikte burada sadece kütüphane kalmıştır. Yapı ilk kez, restore edilmesinin ardından 28 Ekim 1984 tarihinde, ''Türk Vakıf Hat Sanatları Müzesi'' adı ile ziyarete açılmıştır. Günümüzde restorasyon nedeniyle ziyarete kapalıdır.

 

Türk Vakıf Hat Sanatları Müzesi'nde neler var?

 

 

Türk Vakıf Hat Sanatları Müzesi koleksiyonunda yazma ve levha eserlerin yanı sıra çeşitli malzeme üzerine (taş, cam, kumaş, maden) yazılmış eserler bulunmakta; 277 adedi sergide olmak üzere toplam 3638 eser yer almaktadır. Ayrıca dershane odasında, kutsal emanetler sergilenmektedir. Müze bahçesinde, Ahmet Ziya Bey tarafından yapılmış iki adet güneş saati bulunmaktadır. 

 

Türk Vakıf Hat Sanatları Müzesi nerede?

 

 

Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlı olan Türk Vakıf Hat Sanatları Müzesi, İstanbul'un Beyazıt İlçesinde bulunan II. Beyazıt Külliyesine ait olan Beyazıt Medresesi'nin içindedir. 

 

Türk Vakıf Hat Sanatları Müzesi'ne nasıl gidilir?

 

 

Türk Vakıf Hat Sanatları Müzesi'nde neler var ve nerede sorularını yanıtladık. Peki, Türk Vakıf Hat Sanatları Müzesi'ne nasıl gidilir? Türk Vakıf Hat Sanatları Müzesi'ne tramvay, metro, minibüs / dolmuş ve İETT otobüsleri ile ulaşım sağlanabilmektedir. 

 

Müzenin yakınında duran İETT otobüs hatları şunlardır: 35A, 38, 38Z, 41Y, 77A, 92B, 97, 97G

 

Ayrıca Marmaray ve M2 metrosu ile de müzenin yakınına ulaşmanız mümkündür. 

 

Türk Vakıf Hat Sanatları Müzesi giriş ücreti

 

 

Hat sanatı eserlere meraklı birçok kişi Türk Vakıf Hat Sanatları Müzesi giriş ücreti nedir merak etmektedir. Türk Vakıf Hat Sanatları Müzesi, 2009 yılından beri restorasyon nedeniyle kapalıdır. Bu nedenle müzenin güncel giriş ücretinin ne olacağı bilinmemektedir.

 

Türk Vakıf Hat Sanatları Müzesi hangi günler açık?

 

 

Türk Vakıf Hat Sanatları Müzesi ziyaret saatleri de diğer müzelerde olduğu gibi haftanın tüm günlerinde, belirli saatlerdir. Ancak yukarıda da belirttiğimiz gibi müze şu an ziyarete kapalıdır. Ve ne zaman açılacağı da henüz bilinmemektedir. 

 

Bu yazımızda Türk Vakıf Hat Sanatları Müzesi tarihi, neler var, nerede, nasıl gidilir, giriş ücreti ne kadardır, hangi günler açıktır gibi soruları yanıtladık. Siz de hat sanatının en güzel örneklerine ev, iş yeri gibi mekanlarınızda yer vermek istiyorsanız en güzel hat tablolar için sitemizi ziyaret edin: 0537 777 73 04 Elit Ticaret Elit Toptan

 

 

 

WhatsApp
//