Vav Hat Yazısı

Vav hat yazılı tablolar sıklıkla gördüğümüz dekorasyon ürünlerinden biridir. Vav harfi anlamı itibariyle de tasavvufta oldukça önemli yere sahiptir. Siz de dekorasyonunuzda Vav hat yazılı tablo veya Vav harfi tablo kullanmak isterseniz vav harfi hat tablosu kategorimize bakabilirsiniz ya da yazımıza devam ederek Vav harfi anlamının detaylarını öğrenebilirsiniz.

Vav harfi anlamı nedir?

Vav harfi üzerine birçok güzel sözün de söylendiği, bir harften ziyade birçok anlama gelen bir semboldür. İbn-i Arabi, Vav harfi için; “Vav seçkinlerin seçkinlerinde belirginleşip ortaya çıkar. Yolun sonu ona aittir.” demiştir. 0537 777 73 04 Elit Ticaret Elit Toptan Şimdi vav harfinin anlamı nedir sorusunun detaylarına bakalım.

Vav harfi Arap alfabesinin 27.harfidir. Arap alfabesi dışında İbranice, Osmanlıca alfabelerinde de bulunur. İslami ilimlerden biri olan Ebced ilmi hesabına göre ise “6” rakamına denk gelir. “6” rakamı imanın “6” şartına işaret eder. Ek olarak kâinatın yaratılışı ile de ilgilidir. Kâinatın “6” günde yaratılışına işaret eder. Allah’ın isimlerinden olan “Vahid” ismini de temsil eder Vav harfi. 0537 777 73 04 Elit Ticaret Elit Toptan İki Vav harfi yan yana geldiğinde “66” rakamına denk gelir bu da tasavvufta Allah lafzına karşılık gelir.

İlahi anlamlarının dışında şeklen anlamı da vardır Vav harfinin. Vav harfi görüntüsü itibariyle bir insanın anne karnındaki duruşu ve secdedeki halidir. Secde hali Allah’ın kulu olduğumuzu en derinden bildiğimiz ona en yakın olduğumuz haldir. Vav harfi bize kulluğu da hatırlatmış olur. Kulluğun sembolüdür Vav.

Başta da söylediğimiz gibi vav üzerine güzel sözler ve hikayeler oldukça fazladır. Nesillerdir aktarılan bir vav hikayesinde; Meşhur Hattat Hafız Osman (1642-1698) kayıkla Üsküdar’dan Beşiktaş’a geçerken, para kesesini evinde unuttuğunu fark eder. Kayıkçıya; yanında para olmadığını bunun yerine ona bir “Vav” çizeceğini söyler. Bunu satıp parasının karşılığını alabilecektir. Kayıkçı önce istemez ama başka da çare yoktur. Daha sonrasında kayıkçı meşhur hattatın ona verdiği “Vav”ın kıymetli olduğunu anlar ve yazıyı satarak bir haftalık kazandığından daha çok kar eder.

Bu hikayeler de bizlere “Vav” ın geçmişten bu yana bir sembol olduğunu da göstermektedir.

Vav harfi hat yazısı

Vav harfi hat yazısı, hat sanatı tablolarında en çok tercih edilen modellerden biridir. Hattatların da sıklıkla yaptığı bu sembol birçok kişi tarafından bir başlık haline gelmiş ve vav harfi hat sanatı olarak dahi adlandırılmaktadır. Vav harfini, sembolleşmiş görselliği ve hatırlattığı anlamları sebebi ile birçok alanda kullanmaktayız. Sizler de vav harfi hat tablosunu kullanarak dekorasyonunuza derinlik katmak isterseniz birinci sınıf işçilik ve yılların getirmiş olduğu tecrübe ile sizleri dinliyor, taleplerinizi anlıyor ve titizlikle üretimini gerçekleştirerek siparişlerinizi teslim ediyoruz. Ürünlerimizi incelemek ve diğer modellere bakmak için 0537 777 73 04 Elit Ticaret Elit Toptan numaramızdan kişiye özel sipariş verebilirsiniz.

WhatsApp
//