Ayet Hat Yazıları

Bu yazımızda ev, iş yeri gibi yaşam alanlarımıza anlam katan hat yazılı tablolarla ilgili olarak ayet hat yazıları başlığını ele alacağız. Hat sanatı nedir, hat sanatı teknikleri, hat sanatı örnekleri, Osmanlı'da hat sanatı, Osmanlı hat sanatı örnekleri gibi merak edilenlere değineceğiz. Eğer siz de alanlarınız için dini tablolar edinmeyi düşünüyor ve konuyla ilgili detaylı bilgi sahibi olmak istiyorsanız yazımızı okumaya devam edin.

 

Hat sanatı nedir?


Hat sanatı, Osmanlı'dan günümüze kadar gelen ve Arap harfleri çerçevesinde oluşmuş bir güzel yazı yazma sanatıdır. Yazı ve çizgilerle icra edilen bu sanat türü, 6. yy ile 10. yy arasında doğmuştur. Hat sanatını icra eden kişiye hattat denir.

 

 

Osmanlı'da hat sanatı, oldukça önemli idi. Öyle ki en güzel hat sanatı örnekleri, bu dönemde yaşamış ünlü hattatların kaleminden çıkmıştır. Bu yüzden bu sanatı anlamak isteyen kişilerin Osmanlı hat sanatı örneklerini incelemesi oldukça önemlidir.

 

Hat sanatı, belli kurallar çerçevesinde ilerlemekten ziyade hattatın yönlendirmesiyle yapılır. Bu sanat türü ile işaretlere anlamlı, ahenkli bir şekilde biçim verilmektedir.

 

Hat sanatı teknikleri konusuna gelecek olursak hat sanatında farklı yazı çeşitleri bulunduğunu belirtmek gerekir. Temelde altı adet yazı türü bulunur. Bunlar Aklam-i Sitte adı altında anılır. Bunlar arasında sülüs, nesih, muhakkak, reyhani, tevki, rik'a bulunur. Günümüzde de farklı yazı türleri ile kaleme alınmış anlamlı ve şık hat yazısı tablolara rastlamak mümkündür.

 

Dini tablolar

 

 

Hat sanatının ortaya çıktığı döneme bağlı olarak Arap harfleri çerçevesinde şekillendiğini yukarıda belirtmiştik. Dolayısıyla günümüzde de önemli ayetleri, hadisleri, Allah'ın isimlerini; hat yazılı tablolarda sıkça görmekteyiz. Bu tür dini tablolar ev, iş yeri gibi yaşam alanlarımıza anlam katmakta ve şık dekorasyon ögeleri olarak alanlarımızı zenginleştirmektedir. 

 

Eğer siz de yaşam alanlarınızda kullanmak üzere ayet hat yazıları arıyorsanız bu noktada sizi fikir vermesi açısından bazı örnekler verebiliriz. Besmele-i şerife, Ayetülkürsi, Amenerrasulü, nazar ayeti, kurban ayeti gibi pek çok önemli ayetin yazılı olduğu farklı hat yazısı tabloları sitemizi inceleyerek görebilirsiniz. 

 

En güzel ve en manalı ayet hat yazıları için 0537 777 73 04 Elit Ticaret Elit Toptan

 

 

Bu yazımızda ev, iş yeri gibi yaşam alanlarımıza anlam katan hat yazılı tablolarla ilgili olarak ayet hat yazıları başlığını ele aldık. Hat sanatı nedir, hat sanatı teknikleri, hat sanatı örnekleri, Osmanlı'da hat sanatı, Osmanlı hat sanatı örnekleri gibi merak edilenlere değindik. Eğer siz de alanlarınız için dini tablolar edinmeyi düşünüyorsanız doğru yerdesiniz!

 

Online alışverişe devam etmek için buraya tıklayabilir:0537 777 73 04 Elit Ticaret Elit Toptannumaralı telefondan bize ulaşabilir veya iletişim sayfamızdan bize yazabilirsiniz: 

 

WhatsApp
//