Nü Tablo Modelleri

Hem varlığın kökeni olan canlılığı tüm çıplaklığı ile bulunduğunuz ortama getirebilir hem de estetik bir görünüş elde edebilirsiniz. Kavnas baskı nü tablo seçiminizi yapın ve anında sahip olun.

İşte ünlü nü tablolar;

 

SANDRO BOTTİCELLİ – VENÜS’ÜN DOĞUŞU (1484-1486)

İtalyan Ressam Botticelli’nin en bilinen eseri olan Venüs’ün doğuşu, Yunan mitolojisinden Afrodit olarak tanıdığımız güzellik ve aşk tanrıçasının doğuşunu tasvir etmektedir. Deniz kıyısındaki bir midye kabuğundan doğan Venüs’ü, Yunan mitolojisinde Zeus’un kızları olarak bilinen Hora’lardan birisi çiçekli bir pelerin ile örtmek üzere yaklaşmaktadır. Bu tablonun dikkat çeken bir özelliği Venüs’ün güzellik tanrıçası olmasına rağmen vücudunun estetik olmayışı ve oransız oluşudur. Venüs’ün boyun, bacak ve kol ölçüleri absürd görünmektedir ve yamuktur.

 

ALEXANDRE CABANEL – VENÜS’ÜN DOĞUŞU

Fransız Ressam Alexandre Cabanel’in 1863’te yaptığı tablodur. Bir başka Afrodit tasviridir ve konsept olarak Botticelli’nin benzer ismi taşıyan eseri ile aynı öğeleri içerir. Efsaneye göre Tanrı Uranüs’ün erkeklik organı koparılır ve bu uzuv denize düşer. Denize düşen bu uzvun etkisi ile köpüklerden Venüs doğar. Cabanel’in eserinde Venüs’ün etrafında Cupid benzeri kanatlı melekler uçuşmaktadır. Gökyüzü aydınlıktır ve Venüs, dalgalı denizin üzerine uzanmıştır.

FRANCOİS GERARD – PSYCHE

Tabloda Afrodit’in güzelliğini kıskandığı Psyche görülür. Psyche’yi aşık etmesi üzere oğlu Eros’a emir veren Afrodit, onu okuyla vurup bir canavara aşık etmesini ister. Ancak bu görev için Psyche’nin yanına giden Eros, ona aşık olur. Eserde Eros’un Psyche’yi öpmediği görülür ancak mitolojide Eros’un onu öperek ölümcül uykusundan uyandırdığı rivayet edilir.

WİLLİAM ADOLPHE BOUGUEREAU – THE RETURN OF SPRİNG

1886 yılında tamamlanmış olan eserde kanatlı cupidlerin, çıplak bir kadının etrafını sardığı görülür. Eserde baharın dönüşü nedeniyle doğanın yeniden canlandığı, bereketin geldiği ve çiçeklerin açmaya başladığı tasvir edilir. Çıplak kadın gülümsemekte ve iki eli ile göğüslerini saklamaktadır.

Eğer nü tablo satın al işleminizi yalnızca saniyeler içerisinde gerçekleştirmek istiyorsanız birbirinden kaliteli ve istediğiniz boyutta kanvas baskı tablolar mevcuttur.

WhatsApp
//